NASCHOLING
voor klassiek homeopatenIn april 2008 start Sabine Wortelboer in Zutphen een door de NVKH erkende nascholing voor klassiek homeopaten.

Data: donderdag 10, 17 en 24 april
Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
Kosten: 55,- per lesdag, drie lesdagen voor 135,-

ACUTE ZIEKTEN EHBO

Op deze lesdagen gaan we uitgebreid in op het behandelen van EHBO-situaties, van moeilijke EHBO en de chronische gevolgen ervan. Welke middelen zetten we in bij een open hartoperatie? Bij iemand die ernstige gevolgen ondervindt van de lyme-infectie? Van een whiplash?

Er zijn veel geneesmiddelen onbekend die ons uitstekend van dienst kunnen zijn. Meestal kunnen we veel meer doen, dan we ons realiseren.

Prachtige dia's van planten, gemaakt door natuurfotograaf Herman Groenouwe uit Zutphen, laten ons zien hoe de planten zich in hun vorm en kleur uitdrukken, waardoor we hun geneeskracht beter begrijpen. Ook de behoeften van een plant zegt veel over zijn geneeskracht, net zoals het veel over de mens zegt. Door het bestuderen van de dia's van de planten, ga je met meer verwondering en bewondering naar de natuur kijken. We bespreken zoveel mogelijk alle geneesmiddelen die gegeven kunnen worden bij en na een ongeval.

Voor en tijdens een operatie homeopathische hulp bevordert het succes van de operatie.

Nauwkeurig doseren versnelt het genezingsproces enorm zonder enige verslechtering te hoeven geven. Je krijgt veel tips over de dosering, zowel in C potenties als in LM.

DE 1E LESDAG

Bij welke letsels passen welke middelen.

Ongevallen
Alle geneesmiddelen die bij (ernstige) ongevallen in aanmerking komen. Bij ernstige situaties en bij bewusteloosheid na ongeval. Geneesmiddelen voor letsels aan klieren, zenuwen, aan verschillende organen, wat doen we als de klieren mee op gaan spelen.

Operaties
Gespannenheid voor een operatie. De narcose begeleiden. Geneesmiddelen tegen de pijn na een operatie, ook als pijnstillers niet helpen. Daarna zijn de wonden onze eerste zorg. Geneesmiddelen voor specifieke operaties/wonden. Een mooie genezing van de wonden bevorderen en zo weinig mogelijk lidtekenweefsel laten ontstaan. Als de wond gaat ontsteken. Fistels na een operatie.

Hoofdletsels
Bij hoofdletsels zijn de hersenen onze belangrijkste zorg. Vooral als er ernstige symptomen ontstaan, zoals uitval van hersendelen (vergeetachtig, weinig reactie, stotteren, overgeven en diarree), kan de homeopathie veel genezen. Ook als de patient in het ziekenhuis ligt en allopathische medicatie krijgt, kun je gewoon doorbehandelen.

Whiplash
Whiplash efficient homeopathisch behandelen is een kunst. Hoe kunnen we voorkomen dat een whiplash zich ontwikkeld en welke geneesmiddelen komen het meeste voor.

Oogletsels
Voor de verschillende letsels zijn verschillende middelen. Sommige oogletsels blijven jarenlang hevige pijn veroorzaken. Hoe behandel je die? Oogoperaties hebben een specifieke homeopathische begeleiding nodig.

Het gebit
Een flinke klap op de tanden behandelen om te zorgen dat hij niet dood gaat. Klachten na een behandeling van de tandarts, zoals pijn na het boren, ontsteking of andere klachten na het trekken van een kies of na een wortelkanaalbehandeling.

DE 2E LESDAG

rugklachten, verrekkingen en verstuikingen, gescheurde banden/pezen, tennisarm, golfarm, zweepslag, insektenbeten-steken, de ziekte van Lyme, bloedingen (ook orgaanbloedingen), wonden, verbrandingen en brandwonden.

Rugklachten, Spit, hernia,

DE 3E LESDAG

Paniek, angst, verdriet door een gebeurtenis
Chronische gevolgen van een ongeluk of gebeurtenis