Welkom op mijn website...

 

Sabine Wortelboer volgde een 7 jarige opleiding klassiek homeopathie en antroposofie.

In 1987 startte ze haar praktijk, eerst in Deventer en Apeldoorn, sinds 1996 in Zutphen.

Om steeds up to date geinformeerd te zijn bezoekt Sabine jaarlijks ongeveer 15 nascholingsdagen en (internationale) congressen.

De driejarige opleiding: antroposofische geneeskunst voor klassiek homeopaten volgde ze twee keer, zo enthousiast was ze erover.

De nascholing over de ziekteklassificatie gaf haar handvaten om meer en snellere resultaten te krijgen. Ze ging 3 keer naar een congres over de ziekteklassificatie op Sicilie en volgde 4 cursussen erover in Nederland.

De 7 dagen nascholing "homeopathie en intuitie" vanuit de chakra's bevestigde haar intuitie.

Uit eigen ervaring leerde ze zo doseren, zodat er in haar praktijk nauwelijks verslechteringen meer voorkomen.


Sabine was jaren aktief betrokken bij Homeopaten Zonder Grenzen, die opleidingen verzorgen in post-traumalanden en in Afrika.

Voor haar persoonlijke ontwikkeling en om haar patienten goed te kunnen coachen heeft Sabine de laatste 30 jaar allerlei therapien, workshops en opleidingen gevolgd.

Op het ogenblik volgt ze de opleiding tot rebalancingtherapeut.


Sabine was 13 jaar docent handvaardigheid textiele werkvormen.

Ze begon met lesgeven aan het LBO, later aan het HBO, wat ze beide met plezier heeft gedaan. Vooral het begeleiden van leerlingen in het lesgeven en het examineren vond ze erg fijn.


Tussendoor leefde ze een aantal jaren als kunstenaar, exposeerde met haar wandkleden

en gaf cursussen in weven en wandkleden.


Toch besloot ze een beroep te zoeken

dat nog meer met haar hart verbonden was

en ging klassieke homeopathie studeren.


Door haar leservaring voelde ze al vrij snel de behoefte om cursussen over de homeopathie te geven. Ze startte met EHBO cursussen van 5 of 7 avonden, maar dat groeide al snel uit tot 20 lesavonden. Daarmee was de basis voor de basisopleiding gelegd.

Niet alleen de lessen over de homeopathie waren geliefd, maar ook haar diepere kijk op gezondheid en ziekte en haar inzichten in de ontwikkelingsweg van de mens en mensheid.

Zo ontstond ook in haar lesprogramma de verbinding tussen de klassieke homeopathie en antroposofie.

De laatste jaren verdiept Sabine zich steeds meer in de planten; hoe zien de planten eruit en hoe kun je aan het uiterlijk de geneeskracht van de plant herkennen?

In welke omstandigheden voelt de plant zich het meest gelukkig en kan ik daar zijn geneeskracht mee verbinden?

Toevallig trof ze een natuurfotograaf, Herman Groenouwe, die de prachtige dia's voor haar maakte, die ze in de lessen gebruikt.

Het laatste jaar volgt Sabine lessen fenomenologie van planten bij Paul van Dijk om nog beter te zien hoe deze plant zich uitdrukt in vorm en groei. Hoe ontvouwt de plant zich? Wat is het gebaar dat de plant maakt terwijl hij groeit? Welk ritme kun je in de bladeren en bloembladen herkennen?

Sabine Wortelboer
School voor persoonlijke ontwikkeling en klassieke homeopathie
Joke Smitlaan 46 7207 GJ ZUTPHEN
Tel: 0575-571996